fbpx

147 famílies de la ciutat viuen atrapades en la pobresa

Categories Societat

L’any passat, 147 famílies d’Ontinyent van precisar de l’ajuda de Càrites per a poder tirar endavant. Una “situació de pobresa que es cronifica per a ells”, manifestaven els representants de l’Associació Càrites Ontinyent, Consue Llopis, Enrique Climent i Salvador Sanchis.
Amb motiu del Dia de la Caritat, es donava a conèixer la memòria anual elaborada per Càrites Ontinyent i en la qual especifiquen les atencions realitzades en l’últim any.

Així, en 2016 “va haver-hi 486 beneficiaris, 116 d’ells eren menors. En total, vam atendre a 147 unitats familiars”, destacava Salvador Sanchis, secretari de l’associació. Sanchis manifestava que en l’últim any “ha baixat un 13% el nombre d’atencions així com també, el percentatge d’estrangers que precisen de la nostra ajuda. En 2016, el 55% dels atesos eren nacionals enfront del 45%”. Un fet que s’explica a causa de “la fugida d’estrangers que s’ha produït en els últims temps”. Per a Càrites Ontinyent, aquestes xifres, malgrat la baixada d’atencions “mostren que la pobresa es cronifica, ja que de les atencions realitzades, el 78% eren coneguts per a l’associació, enfront del 22% de nous usuaris”.

Consue Llopis manifestava que “hi ha famílies que estan mostrant una lenta millorança però hi ha encara molta gent que no pot accedir a la recuperació econòmica de la qual tant parlen els polítics. La protecció social segueix sent insuficient i hi ha una gran precaridad i inestabilitat laboral. Les famílies no tenen mitjans per a eixir de la difícil situació en la qual viuen”.

error: