fbpx

2017: L’any de l’autor de les Ambaixades

Categories Societat

Si l’any 2016 va estar dedicat a recuperar la memòria de Josep Melcior Gomis en el 225 aniversari del seu naixement, enguany és el torn per a un altre il·lustre, el magistrat José Cervino, autor de les Ambaixades que cada any es reciten a la plaça Major en l’epíleg de les festes de Moros i Cristians. En aquest 2017 es compleixen dos segles del naixement de J.J. Cervino i està previst que les activitats commemoratives es desenvolupen entre maig d’enguany i del 2018.

En aquesta ocasió, la proposta de declarar l’any cultural dedicat a Cervino ha sorgit de la Societat de Festers. La institució festera li deu al magistrat i literat l’autoria d’un text que porta repetint-se com un gran auto escènic en la plaça Major, les Ambaixades del Moro i del Cristià, una obra de dues peces que s’interpreta de forma partida cada any el dilluns de festes.

2017: L'any de l'autor de les Ambaixades El Periòdic d'Ontinyent

La vinculació de la Societat de Festers amb Cervino està plasmada en el guardó anual que s’atorga amb el seu nom per a destacar la tasca de personalitats locals. A més, la seua imatge i biografia tenen un espai al Museu Fester dins del context de les Ambaixades. En el 2010, l’any en el qual la festa morocristiana complia el 150 aniversari de la seua fundació en la seua època moderna, la junta que presidia Rafael Ferrero va organitzar un homenatge que va incloure una declamació de les Ambaixades davant de la seua tomba. Aleshores, Ontinyent va acollir un congrés internacional sobre Ambaixades i Ambaixadors.

error: