fbpx

A la recerca d’un donant per a Bryan

Lluitant. Lluitant. Aquest és l’estat d’ànim. Aquesta és la predisposició. Així és com Bryan Espinosa i la seua família afronten el partit més important de les seues vides. “Estem amb els ànims molt a dalt”, exposa el seu pare Edisson. Aquesta lluita és sense quarter, amb la mateixa força i empenyiment amb la qual s’afronten els minuts finals d’un partit en el qual cal afermar la victòria en el marcador. 

Fa 15 dies Bryan, jugador cadet del C.F. Clariano, es va sotmetre a un tractament de quimioteràpia molt agressiu. “Ha eixit fenomenal”. Bryan continua barallant durament contra la leucèmia. De l’última teràpia va eixir amb un propòsit d’urgència: trobar un donant de medul·la compatible.
Per això la família i l’entorn de Bryan ha iniciat una campanya en favor de la donació “perquè quan t’enfrontes a una situació com aquesta és quan t’adones de la gravetat del problema que pateixen molts xiquets”. La donació de medul·la no es realitza ad hoc. No es busca una medul·la només per a Bryan sinó que “com nosaltres hi ha milers de xiquets a tot el món”, apunta Edisson Espinosa.

El futbolista de 15 anys ha de sotmetre’s a un trasplantament de la forma més urgent possible “perquè no hi haja recaiguda, no podem demorar molt més”. En aquesta lluita compta amb el suport del seu germà de 18 anys, que és compatible amb Bryan al 50%. És una possible solució, encara que no l’única perquè, mèdicament, es busca una major compatibilitat. Aquesta possibilitat està en l’aire i roda dins de la Fundació Josep Carreras que gestiona la donació de medul·la òssia. “Esperem que sorgisca en qualsevol lloc del món un donant que siga compatible al 100% amb Bryan, és difícil però ens agarrem a aquesta possibilitat com a un clau cremant”.