fbpx

Alfarrasí inicia el procés perquè l’Angelet de la Corda siga d’interés turístic

Categories Comarques

Alfarrasí ha començat les gestions oportunes per a que la festa de l’Angelet de la Corda siga declarada d’interés turístic amb l’objectiu de preservar la tradicional festa al llarg dels anys. Cada diumenge de Pasqua des de 1912, a les 9 del matí a Alfarrasí té lloc la celebració d’aquest acte que representa l’encontre entre el Jesús Ressuscitat i sa mare, la Mare de Déu, en el qual un àngel li lleva el vel negre, en senyal de tornada a la vida del seu fill.
Segons consta, el costum és remunta a fa un segle. El municipi de Tudela (Navarra) inicia una tradició importada a Alfarrasí per José Ramón Esteve Martí, un veí de la localitat que va presenciar l’acte quan complí amb el servici militar. La tradició, a més d’Alfarrasí, se celebra en municipis com Aranda de Duero (Burgos), Peñafiel (Valladolid), Muros (A Corunya) i Ángel d’Ariza (Saragossa).
Enguany la xiqueta protagonista de la festa, que es despenjarà de les altures, serà Martina Ureña Ibáñez, que a la vegada és filla i néta d’Angelets que van ser en el seu dia. A més, s’ha recuperat de manera popular la tradició del xocolate i mona en acabar la Missa de Resurrecció de la que es farà càrrec l’Ajuntament. Com recorda l’alcalde, Fede Vidal “es realitzava des dels anys 1980 i l’hem recuperada des de l’Ajuntament perquè la festa es consolide i no supose una càrrega per a les famílies”. A banda, els pares de l’Angelet han contractat l’actuació del mag Barfi per a amenitzar la festa que se centra en els xiquets.

error: