fbpx

Almogàvers: una capitania de cor i llança

Amb motiu de la capitania cristiana d’aquest any, la comparsa Almogàvers va protagonitzar ahir un acte que va reunir tots els seus components a la Sala Gomis d’Ontinyent. L’esdeveniment, que va començar a les 19.00 hores, pretenia convertir la Sala Multiusos en un espai de germanor entre totes i tots els membres de la comparsa.

Amb un parlament inicial que donava la benvinguda als diferents càrrecs i institucions locals, es va donar pas a un emotiu vídeo, en el que diferents almogàvers donaven la seua visió de la festa i la comparsa. Un fet que va despertar els sentiments d’un públic que responia amb aplaudiments davant les paraules d’agraïment cap pa la comparsa.

Per finalitzar aquest acte, l’encarregat d’introduir les peces audiovisuals que s’havien preparat per a l’ocasió, feia un breu recorregut per la història de la comparsa, cridant a l’escenari els més veterans dels Almogàvers per fer-los entrega de la insígnia de flor de lis. A més, el capità del bàndol cristià d’aquest any, Manuel Penadés, rebia, també en forma d’audiovisual, l’agraïment, per tota la feina realitzada aquests dos últims anys, de la resta de la comparsa i familiars.

Concloïa aquest emotiu encontre amb un fort aplaudiment, que va posar en peu tots els assistents després que Rebeca Torró, primera tinent d’alcalde, i José Rafael Sanchis, president de la Societat de Festers, posaren fi a la gala amb un emotiu “Almogàvers: enhorabona, moltes gràcies i avant capità!