fbpx

Aplega l’estiu amb una onada de calor i temperatures de 38º

Categories Societat

Aquesta matinada hem donat la benvinguda a l’estiu -el qual ha començat oficialment a les 6 hores i 24 minuts- malgrat que, en els últims dies ja anem patint temperatures pròpiament estivals.

L’arribada de l’estiu ens ha portat a Ontinyent una nova onada de calor amb la qual conviurem, segons Jordi Payà, d’Oratgenet.com, “fins al diumenge”. Hui, dimecres, les temperatures ha pujat entre 1 i 2 graus respecte als valors registrats ahir i l’ascens més significatiu s’espera per a dijous i divendres. Aquestes dues jornades, Ontinyent està en alerta groga per altes temperatures amb valors que podrien superar els 38 graus. Les mínimes també seran altes, no baixant dels 21 graus, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

Aplega l'estiu amb una onada de calor i temperatures de 38º El Periòdic d'Ontinyent

El meteoròleg Jordi Payà no descarta fins i tot l’arribada de pluges a la nostra zona al llarg de la jornada de hui. Segons la previsió realitzada per Payà, “hi ha senyals de trons a les zones de muntanya que espere que deixen ruixats de distribució i intensitat molt desigual. No estarà tot el dia plovent però ‘si roda bé’ podem tindre sort i recollir un grapat de litres, que sempre que vinga neta serà benvinguda”, manifesta.

ALT RISC D’INCENDIS

Davant aquesta situació de calor extrem, el risc per incendis a la nostra zona preocupa. Segons 112 Generalitat Valenciana, la capital de la Vall d’Albaida està hui en nivell alt d’incendis, una situació que es complica de cara a la jornada de demà, quan ens trobarem en una situació de risc extrem.

Pots consultar tota la informació meteorològica i la previsió dels pròxims dies en la secció Oratgenet.com de la nostra pàgina web.

error: