fbpx

Augmenta en 29 el nombre de matrícules de 3 anys

Categories Societat

Per primera vegada, la regidoria d’Educació organitzava una reunió informativa adreçada als pares i mares de l’alumnat que el pròxim curs matricularà als seus fills per primera vegada, és a dir, per als de 3 anys. Un curs on es preveu un augment en el nombre de matriculacions en aquesta edat, doncs els censats són 332 xiquets i xiquetes, 29 més que l’any passat.

Una de les novetats per al 2017-2018 és que començarà a aplicar-se el programa de plurilingüisme impulsat per la Conselleria d’Educació, en l’etapa d’Infantil. Segons informava el regidor d’Educació, Óscar Borrell, “totes les escoles d’Ontinyent s’han adherit a un nivell alt de valencià”. D’una manera detallada, segons fonts municipals: els cinc col·legis concertats s’han adherit al nivell intermedi 2; 5 dels públics a l’avançat 1 i el col·legi Martínez Valls a l’avançat 2. Cada centre ha presentat el seu projecte lingüístic, també en funció del professorat adequat del què disposa, doncs calen competències lingüístiques en valencià i en anglés. L’objetiu del nou programa és que “l’alumnat siga plurilingüe i tinga una competència funcional en anglés”, explicaven les assessores lingüístiques. L’al·licient serà l’obtenció de certificacions -títols que acrediten el nivell lingüístic- que en Batxillerat seran el B1 en anglés i el C1 en valencià.

Altra de les particularitats del nou curs és l’aplicació de la jornada continua en un bon nombre de col·legis de la ciutat, que se sumen a la Milagrosa, que estava aplicant-la els darrers anys. La presentació de sol·licituds en educació Infantil i Primària serà del 22 al 29 de maig i es farà arribar al col·legi on es demana la plaça en 1a opció.

error: