fbpx

Bicicletada per reivindicar més seguretat per als ciclistes

Les associacions Ontinyent en Bici, Club Ciclista Ontinyent, el Vici de la Bici, Dones Bicibles i Eurobikers han convocat una bicicletada reivindicativa arran l’accident mortal que va tindre lloc el dilluns de la setmana passada a la carretera CV-660 que uneix Ontinyent amb Fontanars dels Alforins.

La cita, oberta a tota la població en general, tindrà lloc el dissabte, 6 d’octubre, a les 10.30 h, amb eixida des del parc del Llombo. La bicicletada es troba emmarcada dins del calendari d’actes de les festes d’aquest barri ontinyentí.

Els col·lectius promotors de l’acte han estimat necessari “treballar en comú i unir esforços per tal de reivindicar la seguretat a les vies urbanes i interurbanes”. I recorden que són associacions que impulsen “els desplaçaments sostenibles i el foment de l’ús de la bicicleta com a mitjà esportiu i de transport”.

La bicicletada transcorrerà per vies urbanes, serà accessible a tota la població, també per als infants. Durant l’activitat “es recordarà que els desplaçaments urbans han de ser segurs per tothom. Tanmateix els col·lectius ciclistes reclamaran seguretat viaria a les vies interurbanes per tal d’evitar els accidents”.

A l’acabament de la bicicletada “es llegirà un manifest per a exigir la seguretat i l’aplicació de mesures efectives que posen fi a l’onada d’atropellaments”.