fbpx

Bocairent entra en un projecte europeu

Categories Comarques

La creació d’una xarxa per a l’intercanvi d’experiències en la regeneració del subsòl urbà ha unit 8 entitats de 4 països europeus, entre els quals s’inclou l’Ajuntament de Bocairent, per a optar al finançament de la Unió Europea dins del seu programa Interreg, destinat a desenvolupar millors polítiques. En total, el projecte preveu una inversió d’1.549.100 euros, dels quals els fons europeus assumirien el 83,61%, corresponent als socis del consorci l’aportació de la part restant.
Els governs locals de Matera i Taranto a Itàlia se sumen al de Bocairent en aquesta iniciativa que també inclou les universitats de Múrcia i de Leuven a Bèlgica, l’Institut de Xipre així com la Cambra de comerç de Matera i el Consell nacional de recerca del país transalpí que lidera el consorci. Igualment, la Generalitat Valenciana i la Universitat politècnica de València mitjançant el Campus d’Alcoi formen part dels organismes de suport del consistori de la serra de Mariola.
El projecte, en cas de ser-hi finalment aprovat, comptaria amb dues fases. La primera, arrancaria l’1 de març del 2017 i estaria dedicada directament a un procés d’aprenentatge mentre que la segona, a partir de l’1 de setembre del 2018 i fins el 31 d’agost del 2020, estaria destinada a traçar un pla d’implementació de les pràctiques analitzades i traslladar aquesta informació al coneixement general europeu.
La segona part de la rehabilitació del barri medieval de Bocairent, conjunt historicoartístic estatal, exposada a Matera el novembre del 2014 en el marc d’un congrés de la UNESCO marca el motiu pel qual la localitat ha estat triada per representar Espanya en aquesta iniciativa.
“Estem davant d’una iniciativa il·lusionant per al nostre poble”, segons l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, “ja que la política d’infraestructures i turística de Bocairent serà referent a Europa si el projecte va endavant, el que sens dubte seria un motiu d’orgull i de potenciació dels nostres recursos”.

error: