fbpx

Calor i sequera, un polvorí per a les serres ontinyentines

Categories Societat

Altes temperatures, sequera severa i el vent de ponent són els ingredients que propicien la propagació dels incendis. No és casualitat que el foc es produïra fa unes setmanes a les comarques en les quals ha plogut la meitat de la mitjana i per aquest motiu, Ontinyent i la Vall d’Albaida estan en alerta de risc extrem d’incendis, a causa de les poques pluges que s’han produït en els últims mesos.
Des de principi d’any s’han registrat en la ciutat un total de 163,6 litres/m2, segons les dades arreplegades per Pablo Guerra, responsable de l’estació meteorològica del col·legi La Concepció. Una xifra de maig, ja que en el mes de juny no ha plogut. L’any passat, la quantitat de precipitació fins al cinquè mes de l’any estava per damunt, amb 59,2 litres més. Una xifra que evidencia la sequera que està patint aquesta zona.
Així les coses, les serres són un polvorí més que mai. Si a l’hivern ja s’advertia d’aquest perill, ara cal sumar la temperatura elevada que ja s’està registrant.
L’Agència Estatal de Meteorologia indicava que l’actual any hidrològic és el quart més sec de la sèrie i que tots els mesos, excepte novembre, estan per sota de la mitjana en precipitació. Uns condicionants que obliguen a extremar les precaucions.

error: