fbpx

Casa Barbeta s’acomiada després de 100 anys en actiu

Categories Societat

La tenda d’alimentació Casa Barbeta diu adéu. Aquest 2017 el negoci familiar compleix 100 anys i el dia 28 de febrer baixarà definitivament la persiana. Subsistir un segle no és tasca fàcil per a un negoci familiar i el popular ultramarí de la plaça de Baix ho ha aconseguit, malgrat els entrebancs que han posat les cadenes de supermercats que han copat el sector. Aquest factor, unit a uns altres com la despoblació que ha patit eixa zona de la ciutat, han disminuït el tràfic de clients. Així ho constata el seu actual propietari, Carlos Cerdà, que va començar a treballar en el negoci des que tenia 10 anys. “Abans teníem molt de treball, ara està més tranquil. Els hàbits i ritmes de compra han canviat. L’ultramarí era un punt de socialització per a saber què passava en el poble, ara açò ha canviat”.

Casa Barbeta s'acomiada després de 100 anys en actiu El Periòdic d'Ontinyent

Amb nostàlgia Carlos i la seua dona Mª Carmen miren les parets de la seua tenda, doncs tota la seua vida li l’han dedicat a ella i ara pensen en el nou rumb que prendran les seues vides després de jubilar-se. Carlos i la seua esposa es van convertir en els actuals propietaris a la fi dels anys 70. “El negoci ho va crear el meu avi l’any 1917, Joaquín Cerdà Casanova, després va passar al meu pare i, quan va morir va ser la meua mare qui va agafar el negoci i després nosaltres”.
Carlos i Mª Carmen diuen adéu amb tristesa, mentre un goteig de persones entra en el supermercat per a adquirir alguns dels productes que encara queden en les seues prestatgeries.

error: