fbpx

Cau l’última urbanització del boom de la rajola

Categories Política

L’Ajuntament d’Ontinyent ha desprogramat la unitat d’execució de Sant Josep, Nova Glorieta, en els voltants de Ramón y Cajal que es va aprovar en la legislatura de 2003 a 2007.

Aquesta desprogramació la deixa sense efecte i, amb açò, es dóna carpetada a totes aquelles planificacions urbanístiques del boom de la rajola que hagueren convertit la ciutat en un cementeri d’esquelets, a mitjà acabar.

En Nova Glorieta, un terç del sòl s’anava a convertir en dotacional amb xarxa viària, zones verdes centrals, fins i tot s’incloïa un passeig que arribava fins al riu. Zona esportiva i recreativa completaven el complex. A més, la urbanització contemplava la construcció de 600 habitatges.

D’aquesta forma, es posa punt i final per tant per a un model de ciutat que va arribar a projectar milers d’habitatges nous en diverses propostes urbanístiques i que a causa del fracàs de l’època de la rajola ha tingut una oportunitat de reconduir-se. Ara la mirada està posada en la rehabilitació i zones com el centre històric tenen una nova oportunitat en un nou model urbanístic.

error: