fbpx

Cefe Micó i Javier Moscardó, capitans 2017

Categories Societat

Dos homes, un moro i un cristià, seran els encarregats de dirigir a les tropes ontinyentinas en les festes del pròxim any. Cefe Micó, kábila, i Javier Moscardó, fontano, agafaran el testimoni de José Galiana i Vicent Marrahí, per a convertir-se en els capitans de 2017.

Cefe Micó porta des de 1985 engrossint les files de la comparsa Kábilas amb la seua esquadra Kabilets. Des que té records format part de les festes, primer com a bucaner, mariner després fins que va canviar de bàndol i es va anar als Kábilas. “Ser capità és per al meu una alegria molt gran. És un orgull, una responsabilitat i una gran satisfacció”. En 2015 es va confirmar de forma oficial el seu càrrec dins de la comparsa i des de llavors, no han deixat de pensar i treballar. Preveu l’any al que ara s’enfronta “intens i molt bonic” i espera “mantenir a la comparsa unida, que gaudisca tothom per igual. Vull que siga un any de càrrec, no solament unes festes”.

Complir un somni. Açò és el que significa el càrrec de capità per al fontano Javier Moscardó. “Porte molt temps volent ser capità, des de 1993, i poder ser-ho para el meu és complir un somni”. Moscardó, de l’escaira Gamba Salà, és fill, germà, primer i amic de fontanos. El seu pare va ser ambaixador d’aquesta formació cristiana l’any 1999 i el propi Javier va ostentar el càrrec de Primer Tro en les festes de 2015. Ara afronta un dels anys més importants del seu bagatge fester acompanyat del seu amic i soci Nacho Torró, qui serà Primer Tro l’any de capitania.

Uns altres dels protagonistes de les pròximes festes són els ambaixadors i abanderats. Pel bàndol cristià, els Bucaners ostentaran l’Ambaixada amb Nacho Gironés com a ambaixador i David Penadés com abanderat. L’Ambaixada Mora per al pròxim any l’ostentarà la comparsa Moros Berberiscos.

 

 

error: