fbpx

Demanen 2 milions d’euros per reparar els danys de les pluges

Categories Societat

L’Ajuntament d’Ontinyent demanarà prop de 2 milions d’euros en ajudes per reparar els danys en paratges i camins públics pels temporals de pluja i neu dels passats mesos de desembre i gener. El ple municipal, a la seua última sessió, va aprovar per unanimitat demanar 1 milió d’euros a la Generalitat Valenciana per atendre les conseqüències de les tempestes, després que els tècnics municipals hagen valorat els danys, que ascendeixen a 974.500 euros, xifra a la qual s’ha d’afegir altre milió d’euros per canviar el col·lector general d’aigües, tot al marc d’ajudes que articula l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat.

En la valoració dels danys que ara s’ha emés, el camí de la Puríssima és el que major cost representa, amb una valoració total de 155.000 euros, seguit molt a prop pels 150.000 euros que se sol·liciten per a la reparació del camí de la Font Santa. El parc de la plaça de Sant Pere va patir danys valorats en 130.000 euros, mentre que en el cas del camí de la Clariana, aquests ascendeixen a 80.000 €. La relació també inclou  78.004 € en danys en el Pou Clar i Galindo; 60.000 € en l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado, lloc on es va afonar part de l’antiga muralla.

Demanen 2 milions d'euros per reparar els danys de les pluges El Periòdic d'Ontinyent

La major part dels béns afectats, un total de 33, són camins, però també es troben en el llistat el Poliesportiu Municipal, amb una valoració de 18.000 euros en danys; el parc dels Donants de Sang i l’aparcament del Pere IV, entre altres.

En aquesta valoració de danys s’inclouen sols els béns municipals. Pel que respecta als béns de particulars, aquests són els que s’han de sol·licitar davant de la Delegació del Govern en València les corresponents ajudes. Des de l’Ajuntament s’ha emés una carta informativa al respecte a tots aquells veïns que presenten un escrit en el registre d’entrada municipal informant sobre els danys patits.

 

error: