fbpx

Denuncien “la insalubritat” dels voltants del centre de salut del Barranquet

Categories Societat

L’Associació Veïnal del Llombo va renovar la junta directiva i ara, amb uns mesos de rodatge al seu capdavant, la presidenta Mònica Mollà i el vicepresident, Rafael Bas, expliquen quines són les principals inquietuds del seu barri. En el llistat de prioritats per al Llombo es troba l’estat de les cases en ruïna que hi ha en els voltants del centre de salut del Barranquet, justament al costat de l’àrea per a gossos. “Tot el que envolta el centre de salut es troba en un estat insalubre, les cases del C/ Barranquet que presenten perill d’enderroc, però també immobles del C/ Camí Vell de l’Estació. A més pensem que la zona del pipi-can no està ben ubicada, al costat d’un espai sanitari”, expliquen.

Denuncien "la insalubritat" dels voltants del centre de salut del Barranquet El Periòdic d'Ontinyent

Algunes demandes veuen com eixen avant en el temps, com ara la voluntat del consistori d’adquirir les dues cases -una ja l’ha comprada i l’altra està en gestions- per guanyar eixe espai per al campus universitari, com demana l’Associació Veïnal. Altres són peticions històriques que no han vist la llum mai, com l’accés des de l’Avinguda Torrefiel fins a la zona de Sant Jaume. “És una demanda veïnal constant, que desconeixem els motius pels quals no s’ha pogut fer, però és un fet que tant la zona dels jutjats, com la de la universitat, necessiten espais d’aparcament”, detallen.

Altra de les propostes que no ha cuallat és que la casa que està al costat dels jutjats es puga adquirir per ampliar aquestes instal·lacions públiques.

A l’hora de reivindicar serveis per al barri, són conscients que tenen certes il·lusions com “disposar de noves zones verdes o millorar les que ja tenim, que en el cas del parc del Llombo, són les mateixes instal·lacions que fa 20 anys quan es va fer. A més, els agradaria que l’IES l’Estació poguera estar dins del barri, “aprop de la Universitat per compartir infraestructures”. A tot açò cal sumar la reivindicació d’una Policia de Barri activa i a peu “per fer-los arribar els problemes in situ”.

error: