fbpx

Dia històric: 200 litres en 24 hores

Categories Societat

Situació difícil i complexa la que estem vivint els ontinyentins des del diumenge. En tan sols 24 hores, a la capital de la Vall d’Albaida han caigut “200 litres per metre quadrat”, segons detallava l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, en la roda de premsa de caràcter urgent que tenia lloc aquest migdia. Rodríguez compareixia acompanyat per la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, l’intendent cap de la Policia Local d’Ontinyent, Juan Serrano, i el cap dels Bombers del parc d’Ontinyent, Arcadi Peris.

L’alcalde ha explicat que “la situació més complexa s’ha viscut aquest matí, quan el riu Clariano s’ha desbordat i hem evacuat als veïns de la zona baixa de la Cantereria”. En total, “s’han desallotjat 30 veïns, 15 dels quals estan en l’alberg municipal i la resta en cases de familiars”. Per la seua banda, Juan Serrano detallava que a hores d’ara “la ciutat està tornant a la normalitat i el llit del riu Clariano ja ha baixat un metre”, detalla Serrano. Tant la carretera Ontinyent-Bocairent CV-81 com l’accés nord des de l’autovia A7 “estan oberts. El Camí Vell de Xàtiva, el Camí Real de Gandia, la carretera del Carril i el Camí de la Puríssima segueixen tancats”.

Pel que fa a les incidències en el subministrament d’aigua potable, a hores d’ara “aproximadament 40 habitatges del barri de Sant Rafel estan sense servei, esperant que aquest es restablisca en les pròximes dues hores”, informen des de l’Ajuntament. Quant a l’enllumenat, la regidoria competent està procedint a la reparació dels quadres avariats i desprogramats i en el moment que es puga, retirarà una columna tombada a la zona de l’escorxador”.

Policia Local i Bombers continuen treballant en diferents punts de la localitat per “garantir la seguretat dels nostres veïns. La nostra prioritat en tot moment”, detallen.

El col·legi més afectat per les pluges ha sigut el Carmelo Ripoll, completament inundat. En el Vicent Gironés han aparegut algunes goteres en infantil, mentre que en la resta de centres l’aigua no ha entrat en l’interior dels edificis, pel que les classes podrien restablir-se demà si remet el temporal.

 

error: