fbpx

El 20% dels ontinyentins difunts ja són incinerats

Categories Notícies, Societat

Hui és Dia de Difunts. Ahir es va celebrar la festivitat de Tots Sants. I durant tota la setmana les visites al cementeri d’Ontinyent experimenten un major moviment. Més que en tot l’any. I precisament aquesta setmana hem tingut notícia d’un registre que denota un canvi social, un canvi de costums, una nova realitat que acompanya els nous temps: el 20% de les persones difuntes a Ontinyent ja opta per ser incinerada en compter de ser soterrada de la manera tradicional.

Les dades han estat facilitades per l’empresa Funeraria Gramage que realitza prop del 90% dels serveis funeraris que tenen lloc a la ciutat. Els números parlen d’una evolució clara entre 2014 i 2016. Fa dos anys van faltar a la ciutat un total de 297 persones. L’any passat el registre es va incrementar, inusualment, fins arribar als 312 òbits. I de tot aquest total les persones que van optar per la incineració representen prop del 20%. Si a 2014 eren 23 les voluntats en ser cremades, a 2015 van pujar fins a les 35 persones.

El número de cremacions va en augment i, de moment, cal acudir a Xàtiva per tal de consumar aquest desig. L’empresa està pensant en implantar a Ontinyent les instal·lacions d’un forn-crematori per millorar el servei. A més, els ontinyentins prefereixen dipositar una urna als columbaris del cementeri municipal on descansen les cendres del difunt mentres que s’emporten part d’eixes cendres a casa amb urnes més xicotetes.

error: