fbpx

El 60% dels desplaçaments a Ontinyent es realitzen amb cotxe

Categories Societat

Segons una primera estimació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, quasi un 60% dels desplaçaments que es realitzen en la ciutat es fan amb cotxe. El 40% restant es fan caminant i els percentatges d’ús de la bicicleta i transport públic resulten anecdòtics. Així ho ha avançat Patricia Folgueras, regidora de Medi ambient, segons unes primeres estimacions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que està duent a terme el consistori *ontinyentí amb la labor de les àrees de Medi ambient, Oficina Tècnica i Policia Local, a través d’una empresa i gràcies a una subvenció.

Aquesta informació s’ha obtingut realitzant més de 500 enquestes ciutadanes telefòniques i en pantalla -arrepleguen el desplaçament a l’interior del municipi dels no residents- en una primera fase de diagnòstic integral de la situació actual de la mobilitat urbana a Ontinyent.

Des de l’empresa que realitza aquest estudi, també destaquen que Ontinyent no té falta de places d’aparcament, de fet s’està per sobre de la mitjana, encara que la percepció dels ciutadans és diferent, en les enquestes, perquè en la pràctica els veïns volen aparcar a les portes del lloc on es desplacen.

A més, aquest estudi està directament relacionat amb el Pla Estratègic de Ciutat que va a dissenyar-se el pròxim any i que traçarà les principals línies d’actuació de la pròxima dècada.

error: