fbpx

El Ballet Opera actua en l’espectacle ‘Ciudad forjada’ junt amb 300 artistes

 El ballet Opera participava recentment en l’espectacle ‘Ciudad Forjada’ celebrat en la localitat albacetenya de Chinchilla de Montearagón. Es tracta d’una recreació històrica en el marc del sisé centenari de la localitat, on van participar al voltant de 300 artistes. El grup de dansa d’Ontinyent va aportar 40 ballarins i 200 peces de vestuari en una producció que va comptar amb l’assistència de més de 700 persones. Tot un repte per a l’escola de dansa, ja que els ballarins tenien molt poc temps per a realitzar els set canvis de vestuari.

La direcció artística va estar a càrrec de José Tomás Cháfer que va comptar amb un elenc d’actors i actrius format per Antonio Campos com Benito Martínez, Llanos Salas com Catalina de Lancaster; Miguel Ángel Gallardo com Yusuf III i Juanma Cifuentes com a Fray Lorenzo, entre altres. A més a més l’espectacle també va incloure la participació de diferents grups de recreació històrica, entre els quals destaquen els ‘Caballeros de Al-Basit’ d’Albacete, la ‘Escuadra de Caballeros de Roger de Flor’ d’Almansa, així com al comparsa Almogàvers, ‘El Carro de la Comedia’ de Villena i grups de malabaristes i d’elements amb foc procedents de Ciudad Real i Castelló, respectivament. Pel que fa a la música de l’espectacle, aquesta va estar a càrrec de la societat musical ‘Orfeón de la Mancha’.

A més a més, en el marc de les festes de moros i cristians, el Ballet Opera també va actuar a Massanassa, on van portar les coreografies de ‘Papiros,
‘Jaras’ i ‘Sirenas’.