fbpx

El circuit de pumptrack de Benarrai, l’atracció dels més menuts

Està de moda l’esport urbà i ara Ontinyent compta amb una instal·lació per poder practicar amb bici, patinets o patins, i d’edats ben diferents. El ventall de possibilitats és enorme, i per tant fins i tot els 1.220 m2 del circuit ‘pumptrack’ es queden curts davant l’allau de usuaris que es presenten cada dia. Ara l’Ajuntament ha previst noves millores: pintar, fixar bancs i, “en poder”, segons el regidor de Territori, Jaime Peris, posar llum. La preinstal·lació està feta.

L’arquitecte Helios Gisbert explica que la instal·lació, que ha costat 60.489,80 euros, compta amb 181 metres de llarg, i entre 1,80 m i 2,80 m d’amplària, depenent de la zona. Gisbert explica que comença amb una recta amb sis rollers encadenats, “divertits per als més menuts amb patins scooter o bicis”, i amb els dos últims que es poden saltar “per entrar a la corba ampla i peraltada des de la que agafem carrera per entrar en la segona recta on ja trobem obstacles més tècnics amb un doble salt”. Després va “la meseta amb roller final per l’aterratge dels més experts i per ciclar per als menuts”. La resta, un poc d’atreviment amb un gir de 180º i una zona més tranquil·la “per agafar aire”, diu Gisbert.

A més, aquesta instal·lació també està servint per que a esportistes puguen fer els seus entrenaments i agafar tècnica com l’ontinyentí, Miguel Navarro, campió autonòmic de BMX.

El circuit de pumptrack de Benarrai, l'atracció dels més menuts El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

La zona d’oci del Passeig de Benarrai ja compta amb jocs infantils, tirolina, elements esportius, estany, una cúpula i diversos elements esportius. El pumptrack és una oferta més. I no qualsevol. Està cridat a ser un punt de gran atracció.