fbpx

El Consell inclou el tren Xàtiva-Alcoi en els seus plans de renovar Rodalies

Categories Societat

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori està estudiant assumir la competència de les línies fèrries de Rodalies, que actualment té l’Estat. Un pla que passa per ampliar les actuals vies a altres com el tren Xàtiva-Alcoi, fins ara considerada dins de les regionals.

Segons informava el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo al diari Llevant, aquesta transferència de les competències en Rodalies ferroviàries estaria condicionada a la inversió en aquestes infraestructures de més de 3.000 milions d’euros, a la modernització del material mòbil i a una compensació anual pel dèficit d’explotació.
En el cas del tren Xàtiva-Alcoi la sol·licitud d’inversió que reclama el Consell per a poder assumir la gestió d’aquest tren és de 65 milions d’euros.

Es tracta d’una proposta de petició de transferència ambiciosa que es farà efectiva al nou govern d’Espanya i que contemplarà un pla d’inversions per a millorar el servei i també la infraestructura.

error: