fbpx

El govern central anuncia que Ontinyent sí entra en la fase 1 a partir d’aquest dilluns

Ha estat el doctor Fernando Simón, portaveu en la crisi del coronavirus i director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències qui ha anat nomentant, un per un, els territoris que sí entren a partir d’aquest dilluns en la nomenada fase 1 de la desescalada i per tant continuen progressant.

En el repàs que ha realitzat del mapa autonòmic, el portaveu del govern s’ha referit a que la Comunitat Valenciana no reunia els criteris marcats per avançar, en el seu conjunt, encara que algunes àrees sanitàries sí que les compleixen i per tant accedeixen a la següent fase. Entre elles ha nomenat el departament de salut Xàtiva-Ontinyent i ha justificat la decisió perquè en aquestes comarques (la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés amb prop de 194.000 habitants) s’ha produït “una bona evolució de l’epidèmia”.

L’anunci s’ha fet en una roda de premsa que s’ha retardat més d’una hora respecte al que estava previst i on tant el doctor Fernando Simón com el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han justificat les raons del govern central per atorgar a cada territori una qualificació o altra.

A partir del dilluns Ontinyent entra en fase 1 i això permetrà l’apertura de comerços i serveis així com d’establiments d’hostaleria i altres espais públics, sempre seguint les regulacions especials que estaran vigents com limitació d’aforaments i mesures de seguretat específiques.