fbpx

El Meruts diu adéu i es gesta un nou festival jove

Categories Cultura

Després de déu anys sent una de les cites referents de l’estiu a Ontinyent, el Meruts Festival diu adéu. Enguany, aquest esdeveniment musical alternatiu i destinat principalment, al públic jove, no tornarà a completar la programació de la Setmana Gran de les festes de Moros i Cristians de la ciutat.

Des de l’Assemblea de Joves Meruts explique que “les persones implicades en el desenvolupament del gros del festival amb el pas del temps han agafat altres responsabilitats i estan immerses en altres projectes professionals amb la qual cosa es dificulta organitzar un festival, que amb els anys ha crescut en públic i oferta musical”.

Quan va nàixer aquesta proposta el context musical era altre: “Ha canviat moltíssim el panorama i el context musical, cultural i polític en els darrers 10 anys i el fet que ara hi haja tres voltes més festivals o concerts en estiu és una de les conseqüències. Els grups han pujat els caixets, les mesures legals i la documentació per poder realitzar un festival han augmentat així com les taxes administratives per realitzar-lo. Veiem que és un moment intens per a la música però també perillós per a la seua consolidació i professionalització. No ens agradaria que s’instrumentalitzara com a un recurs fàcil des del govern per a contentar a les masses i que es perda de vista el component crític i l’esperit revulsiu que ha caracteritzat a molta de la música valenciana que escoltem”, afegeixen des de l’Assemblea de Joves Meruts.

Per la seua part, des de l’Ajuntament d’Ontinyent estan buscant una alternativa de música per als joves que òmpliga aquest buit que deixa el Meruts. “La idea és fer un festival amb grups com Zoo, alguna formació en valencià i un dj de música electrònica, per oferir als joves una proposta més eclèctica que el que hi havia fins ara, amb mescla d’estils que arriben a tots els gustos”, expliquen des del consistori ontinyentí.

 

error: