fbpx

El Pont Vell tornarà a la seua imatge del s. XX

Categories Societat

Un dels elements patrimonials més emblemàtics d’Ontinyent, el Pont Vell, serà sotmes a una primera fase de restauració, després que la Comissió de Patrimoni haja aprovat aquesta intervenció que permetrà traure a la llum l’antic mur d’embarcament i recuperar part de la imatge original d’aquesta infraestructura del s. XVI. La restauració serà possible gràcies a una subvenció de 150.000 euros de la Diputació de València dins de les ajudes per a la restauració i conservació de bens immobles de valor artístic d’àmbit local.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava “la importància de seguir actuant sobre el nostre patrimoni, perquè a més a més millorar-lo i posar-lo en valor ens servirà per cada volta fer-lo més atractiu com a element d’atracció turística i per tant, de promoció econòmica i d’imatge de la ciutat”.

A l’actuació aprovada per la Comissió de Patrimoni, que encara no te data d’inici d’execució però que es vol iniciar enguany, se centrarà en la zona de la barbacana, la part final de la qual s’eliminarà per a poder deixar a la vista gran part del mur de l’embarque del pont, hui ocult baix terra pel propi sistema actual de clavegueres, tot d’acord amb estudis arqueològics previs. D’aquesta manera, quan acabe la intervenció es podrà recuperar la imatge que el pont tenia a principis del segle XX.

El mur de l’embarque dret no solament es recuperarà a la vista, sinó que es restaurarà, se sanejaran els carreus i s’adequarà el petril. El projecte, a més, inclou la construcció de dues rampes, una que permetria l’accés des del propi pont al jaç del riu, i una altra rampa, a l’altre costat del llit. Aquesta segona rampa permetria l’accés de tot tipus de persones al llit del riu, ja que estarà habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, segons consta al projecte, i a més a més, es procurarà la reposició de la font que existia en el lateral dret.

Durant aquesta primera fase de la intervenció no està previst tallar al tràfic el pont, ni tampoc l’accés al marge dret. També s’ha previst el millorar el sistema de desaigües urbans i la creació d’una xicoteta zona verda, amb sistema de reg automatitzat i amb arbustos autòctons. El termini d’execució des de l’inici de les obres serà de quatre mesos.

 

 

error: