fbpx

El sector de l’hostaleria tem pel seu futur en 2021

“No pronostique un futur fàcil de cara a l’any que ve. Pense que 2021 serà un any molt complicat per a l’hostaleria”, així de contundent es mostra Jordi Martínez, president de l’Associació d’Hostalers de la Vall d’Albaida (AHVAL).

Des de l’entitat expliquen que la feina ha baixat. Alguns establiments s’han vist molt afectats per la situació, encara que admeten que altres potser inclús tenen un major volum de feina gràcies a les grans terrasses. Encara que això podria canviar amb l’arribada del fred. Les terrasses es tancaran o no estaran tan concorregudes. Per això serà un hivern dur, “a pesar que les plantilles bàsiques dels bars i restaurants es mantindran, no hi haurà noves contractacions i, quasi de segur, alguns locals hauran d’acomiadar treballadors” explicava Martínez.

I és que segons els càlculs d’AHVAl, ara mateix, en línies generals, Ontinyent està treballant al 50% del que s’ha pogut treballar qualsevol altre any.


NOUS MODELS DE NEGOCI
La pandèmia ha potenciat canvis i adaptacions en el model de negoci. El menjar per a portar o el repartiment a domicili són alguns dels serveis que estan incorporant molts dels establiments de la ciutat. “Ara s’ha llençat Dusmel, una aplicació local per a dur a domicili menjar de diferents establiments. Des d’AHVAL veiem molt bé aquesta iniciativa i estem en contacte amb ells. Hi ha cinc locals que ja estan adherits i altres tants que estan valorant-ho de manera seriosa. Tot apunta que hi haurà un repunt en el repartiment de menjar a domicili. Hi ha locals que no comptaven amb aquest servici i han vist convenient adherir-se a l’aplicació”.