fbpx

Els casos de violència sexual encenen les alarmes

Categories Societat

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, des d’Infodona posen l’alerta en els casos d’assetjament sexual que s’estan donant a Ontinyent. Un dels principals problemes amb els quals es troben les víctimes d’aquest tipus d’agressions és “la falta de proves per a denunciar. L’assetjament sexual, per exemple, és molt complex de demostrar davant un jutge, un policia o personal sanitari”, denúncia Paula García, regidora de Dona i Igualtat d’Ontinyent.

Des de la regidoria tenen al cap activar una “campanya de violència sexual en festes. Es posaria en marxa un Protocol de Barra, per exemple, per què tots els cambrers que treballen en les barres en festes sàpien com actuar quan una dona els demana ajuda”. En moltes ocasions, “a les xiques que denuncien un assetjament sexual, la societat les prejutja. Es dubta del qual estan contant. És una situació molt complexa”, explica Paula García.

La sexual no és l’única violència que pateixen les dones d’aquesta ciutat. Des de principi d’any, Infodona ha atés a 48 dones víctimes de violència de gènere. “Bé siga per agressions físiques, psicològiques, sexuals o bé siga per casos de violència econòmica”, detalla Neus Asensi, tècnica de l’Oficina d’Infodona des de l’any 1998. Resulta complex determinar la xifra exacta de denúncies interposades per les víctimes d’agressions masclistes, ja que “hi ha quatre vies per interposar-la i hi ha dones que no sempre passen per Infodona per a demanar ajuda”. A més, en 2015, el servei d’Assessorament Jurídic d’Infodona va atendre a 384 dones “per separacions, divorcis, custòdies, maltractaments, etc.”.

 

error: