fbpx

Es disparen les queixes per frau en gas i electricitat

Categories Economia

Les queixes ciutadanes per frau en els serveis de gas i electricitat han registrat un augment en Ontinyent, segons detallen des del consistori de la ciutat. Es tracta de reclamacions ocasionades per ofertes comercials en llum i gas que es reben telefònicament o a domicili. Segons les queixes rebudes, els afectats donen mostres d’haver estat enganyats amb falsos descomptes, preus fixos que no ho son, i fins i tot donant a entendre que són d’una companyia quan pertanyen a una altra.

La regidora de Consum de l’Ajuntament d’Ontinyent, Matilde Francés, ha recomanat als veïns i veïnes “molta precaució en atendre aquestes ofertes”, exposant que una bona manera d’actuar és demanar l’oferta que se’ls faça per escrit, així com un període per analitzar-la, per tal de poder confirmar les condicions promeses i comparar l’oferta amb les tarifes d’altres companyies. “En qualsevol cas mai s’ha de facilitar les dades bancàries si no s’està segur de voler contractar la tarifa que s’ofereix, encara que les demanen argumentant que són necessàries per a rebre l’oferta”, recomana Francés.

La regidora de Consum aconsella als ciutadans que reclamen davant aquests casos i que s’informen al voltant de com actuar en l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), ubicada al carrer Maians, 19, baix.

error: