fbpx

Es gesta el nou centre de dia per a malalts mentals

Categories Societat

És una de les grans aspiracions de l’Associació per la Defensa i Integració del Malalt Mental d’Ontinyent (ADIEM), que la ciutat tinga un centre de dia per a atendre a les persones que pateixen aquest tipus de malaltia. I la passada setmana Caixa Ontinyent anunciava que “està estudiant la implantació d’un nou centre assistencial de salut mental”, l’anhelat centre de dia llargament sol·licitat.
Segons fonts de l’entitat financera: “El plantejament que vam fer l’any passat consistia a ampliar les places del Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) que existeix en la ciutat, però la Conselleria ara considera més apropiat engegar un centre de dia per a aquest col·lectiu a Ontinyent”. Amb el compromís de l’administració autonòmica per a incloure el nou espai dins del programa de subvenció de centres, des de l’entitat financera estan cercant un espai idoni, en un radi proper al CRIS, perquè malgrat ser centres que funcionaran de forma totalment independent, són recursos socials complementaris. Segons les mateixes fonts, el consistori s’encarregarà d’equipar l’espai una vegada es dispose d’ell.
La notícia ha sigut acollida amb alegria, però al mateix temps amb cautela des d’ADIEM, ja que en aquests moments “encara no hi ha res signat”, encara que s’alegren que aquest projecte anhelat vaja prenent forma.
Actualment el CRIS atén entre 63 i 70 usuaris i amb l’engegada del centre de dia serien 20 usuaris els que es beneficiarien del nou recurs social. Un camí que cobra força i que està encaminat per a ser prompte una realitat. A més l’entitat financera també està estudiant la implantació d’un centre per a persones malaltes d’Alzheimer en el municipi d’Albaida.

error: