fbpx

Es tripliquen els casos de càncer de mama a Ontinyent

Categories Notícies, Societat

El diumenge els socis i amics de l’Associació càncer Ontinyent Anima van celebrar una nova edició de la seua festa reivindicativa i de conscienciació al carrer. ‘Unfla’t de vida’, la matinal que va tindre lloc a la Plaça de la Concepció va comptar amb la presència d’autoritats i un gran nombre de veïns que es van acostar per donar el seu suport a la causa. Animació infantil, tallers, ioga, ball esportiu i una gran quantitat de globos de color rosa que es van inflar per part de tots els assistents.

Tot just un acte que toca la consciència de la ciutadania, precisament, quan s’ha fet públic per part de la pròpia associació l’increment en les atencions que s’han realitzat al llarg de l’any a persones amb problemes de càncer. Concretament l’augment es veu reflectit en els casos de dones amb problemes de càncer de mama, que han passat de 5 a 15 als últims mesos. Segons les atencions d’Anima, la malaltia afecta a dones entre 35 i 55 anys d’edat.

A banda del càncer de mama, l’altra patologia freqüent és el càncer de pulmó. En total el registre d’atencions ha passat de 30 a 45 entre 2015 i el que portem de 2016.

error: