fbpx

Hui dimarts aplega el Judici Final

Categories Cultura

L’església de Santa Maria d’Ontinyent acollirà aquesta vesprada la representació del Cant de la Sibil•la, el tradicional cant religiós medieval que versa entorn del judici final, i que des de la seua recuperació en l’any 2000 té lloc cada 22 de desembre a la ciutat a les 20:30 hores.

El motiu de l’elecció d’aquesta data radica en la celebració de l’advent, (temps litúrgic que precedeix el Nadal) tema que també pren el seu especial protagonisme al cant. De la mateixa forma que l’any passat, l’aforament a l’acte estarà limitat a 600 persones que poden estar assegudes.

La representació s’acompanyarà una volta més de la interpretació dins de l’església de la Dansa de la Mort a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent. Totes dues representacions, juntament amb les interpretacions de les Campanes de la Sibil•la i la Marxa Processional, conformen un espectacle medieval que amb la col•laboració del Nou Orfeó, l’Agrupació Coral Llorens Barber d’Aielo de Malferit, l’Agrupació Musical d’Ontinyent i el grup El Regall, conformen un grup de prop de 80 persones per a participar a l’espectacle. Les veus solistes seran les de Laura Valls per la Dansa de la Mort, i Cònsol Rico junt a Cecília Blanquer pel Cant de la Sibil•la, amb Cristina Mollà com a organista.

Aquest esdeveniment organitzat pel grup de música antiga Menestrils, el Grup de Danses i la Colla de Campaners, amb el suport de la parròquia de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent.

error: