fbpx

Instal·len 23 aparcabicis per a fomentar l’ús de la bicicleta en la desescalada

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint aquesta setmana a la instal·lació de 23 aparcabicis repartits per tots els barris de la ciutat. La mesura s’afegeix a altres impulsades pel Govern ontinyentí com ara les reduccions de velocitat del trànsit viari, la creació de carrils bici o les ajudes municipals a la compra de bicicletes i kits de conversió de bicis en elèctriques, que tindrà una nova convocatòria al mes de juny. A més, s’està treballant en la creació d’un sistema de préstec de bicicletes.


La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, explicava que “la crisi del coronavirus implica que hem de potenciar la mobilitat en mitjans individuals com la bicicleta, en un moment al qual podem aprofitar les ganes de la ciutadania d’eixir del sedentarisme del confinament i d’adoptar nous hàbits més saludables”, assenyalava la regidora. 


Els nous aparcabicis, de model “open” i “u invertida” en acer inoxidable, es troben en espais com les rodalies del CEAM de Sant Josep, el futur Centre Cultural del Carrer Delme, la Casa de Cultura, la residència de Sant Francesc, el Centre Cívic El Llombo, els Centres de Salut del Barranquet i Sant Josep, l’Hospital, l’Oficina de Correus, el Col·legi d’Educació Especial, el Parc del Mestre Ferrero, els col·legis Carmelo Ripoll i Vicente Gironés o els jutjats. També s’han instal·lat al Poliesportiu Municipal, Sala Gomis, Plaça Major, Centre cívic de Sant Josep, estació de trens, exterior del Centre comercial El Teler, i places de la Coronació, la Concepció i Sant Domingo.