fbpx

Jorge Calatayud s’uneix a Juan Diego Botto i Luis Tosar per a Amazon

A Jorge Calatayud, com a la gran part de la ciutadania, la pandèmia, i el consegüent confinament, li va paralitzar treballs. Però la situació també li va obrir nous projectes, en els quals la inspiració i la columna vertebral d’aquests era precisament això, l’aïllament social.

L’ajudant de direcció ontinyentí estrenava el divendres Gourmet, una peça audiovisual per a la sèrie ‘Relatos Confinados’, un conjunt de cinc històries que tracten des d’un punt de vista molt negre diferents situacions esperpèntiques durant la quarantena i que es pot veure en Amazon Prime Video.

Com ja és habitual, Calatayud ha treballat junt amb reconeguts noms del món del cinema. En concret en Gourmet ha treballat sota la batuta de Juan Diego Botto, que era l’encarregat de dirigir aquest capítol, i amb l’actriu Nur Levi (germana de Botto), i Luis Tosar i María Luisa Mayol (matrimoni en la realitat).

Amb la particularitat de rodar cadascú des de la seua casa, Calatayud explica que “els vam enviar un parell de telèfons als actors i nosaltres els dirigíem des de casa. Ells havien de fer-ho tot, no només la interpretació, sinó també l’art, la fotografia, el vestuari, el maquillatge, etc. Va ser molt costós i laboriós”, incideix l’ontinyentí.

Aquest projecte, de la productora Morena Films, va servir com a retrobament de Jorge amb Luis Tosar, amb el qual ja va coincidir en el film Musarañas. Un encontre que Calatayud descriu com un “verdader plaer”.

Així la Covid-19 no ha aconseguit parar la creativitat dins del món de l’art, un món que de segur va patir, com molts altres sectors, conseqüències a llarg termini. “Va ser una experiència molt curiosa, on tots vam aprendre a rodar des de casa, mitjançant el Skype i amb molt enginy. Quant a qualitat tècnica segurament no siga el millor projecte, però les històries i les interpretacions són molt bones” declara l’ontinyentí.

A més, Calatayud acaba d’estrenar l’últim capítol de la 4a temporada d’El Ministerio del Tiempo, una sèrie que ha recollit un gran èxit i molt bones crítiques; i ja ha représ el treball de preparació de La Mujer Perfecta, una comèdia coral que començarà el rodatge el pròxim 31 d’agost i serà dirigida per Arantxa Echevarría (Carmen y Lola) i interpretada per Belén Rueda, José Coronado, entre altres.