fbpx

La IX Fira per la Solidaritat donarà a conéixer els projectes de cooperació

Categories Societat

La IX Fira per la Solidaritat, organitzada per l’Ajuntament d’Ontinyent a través del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat, inclourà aquest dissabte a la plaça de Sant Domingo una exposició didàctica dels projectes de cooperació municipal subvencionats per l’Ajuntament en 2016. Les entitats que s’han fet càrrec dels mateixos comptaran amb un espai central on cada ONGD exposarà durant un màxim de 10 minuts el seu projecte, per fer visible el seu treball.

En concret, en 2016 va haver-hi sis projectes d’Organitzacions no Governamentals i fundacions que van rebre 37.000 euros invertits a diferents finalitats. Així, de forma específica, Manos Unidas va destinar 4.327 euros a portar aigua potable als habitants de Togo, Àfrica. 5.000 euros va destinar Globalmón per contribuir a la construcció i equipament d’una infraestructura que serveix com a punt d’encontre social, en el Valle de Logone, Camerun. En Kasulu, Tanzània, Creu Roja ha millorat la salut comunitària amb l’aportació de 8.000 euros del consistori ontinyentí. La Fundació Pau i Solidaritat ha actuat en El Salvador, concretament a Comasagua, on amb 8.137 euros han donat les ferramentes per portar a terme tècniques d’agricultura sostenible. En l’aldea Trinitària en Ixcan, Guatemala, Escoles Solidàries ha invertit 6.500 euros en la construcció d’una cuina escolar. I, finalment, la Fundació Vicente Ferrer ha destinat 5.000 euros que han fet possible l’accés a un habitatge digne i adaptat en Anantapur.

La IX Fira de la Solidaritat s’inaugurarà aquest dissabte a les 10 hores; a les 11.30 hi haurà un taller pràctic de Batucada, a més de tallers de jocs cooperatius. La jornada, on participaran prop de 25 entitats, es tancarà a les 19 hores amb una activitat de dansa del món a càrrec de l’associació d’equatorians i equatorianes ‘La dolorosa’ d’Ontinyent.

La regidora de Cooperació, Katty Ushiña, en la presentació que tenia lloc aquesta setmana de la cita solidària, la definia com “una jornada festiva i solidària que ens servirà per mostrar a la societat ontinyentina la riquesa i diversitat associativa del nostre municipi”.

error: