fbpx

La justícia tomba la planta de residus animals de la Pobla del Duc

Categories Comarques

La Vall d’Albaida respira tranquil·la. La secció primera de la sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat la raó a l’Ajuntament de la Pobla del Duc i anul·la la Declaració d’Interés Comunitari de la planta de residus animals. Per al conseller de Medi Ambient de la Mancomunitat i alcalde de Bèlgida, Diego Ibáñez, “és la millor notícia que ens podien donar contra una planta que afectava a tota una comarca que prefereix desenvolupar activitats respectuoses amb el nostre privilegiat patrimoni natural”. Ibáñez, que va ser un dels alcaldes denunciat per participar en les mobilitzacions contra la planta, assenyala que “hem d’estar molt agraïts a l’Ajuntament de la Pobla del Duc i el seu equip de juristes per demostrar als tribunals la irregularitat de la concessió de la Declaració d’Interés Comunitari per part de Conselleria que impossibilita la construcció de la planta”.

El recurs de la Pobla del Duc es fonamentava en la impugnació de les resolucions tant de la conselleria d’Infraestructures, que atorgava la DIC a la empresa SIG renovables per a la instal·lació d’una planta de subproductes d’origen animal, com la del director general d’Avaluació Ambiental per la inexistència d’accés rodat, subministres d’aigües i energia elèctrica, així com la nul·la explicació sobre la ubicació en sòl no industrial per part dels interessats, circumstàncies que han quedat acreditades. Alhora, s’ha qüestionat el procediment administratiu per obviar de manera clara certs factors que destapen les mancances del projecte, com ara la invalidesa dels informes remesos per l’anterior alcalde en funcions.

Aquesta planta havia presentat un rebuig social i moltes són les manifestacions i protestes que la societat civil ha fet al llarg del temps per evitar que s’instal·lara on s’havia previst.

error: