fbpx

La pilota valenciana va de bo a Ontinyent

L’esport autòcton valencià està vivint un moment dolç a la ciutat, tot i que s’ha vist afectat per la pandèmia de la Covid-19. L’escola del Club Pilota Valenciana Ontinyent s’ha reactivat i té perspectives de seguir creixent. Han tornat als entrenaments des de la setmana passada.

Ontinyent és un dels pocs municipis de la Comunitat Valenciana on es continua jugant a pilota valenciana al carrer cada setmana. Aquest esport autòcton dels valencians des de temps ancestrals està vivint una reactivació a la capital de la Vall d’Albaida. El símptoma el tenim en l’escola del Club Pilota Valenciana Ontinyent, amb 13 alumnes “i en perspectiva de creixement”, diuen els seus membres. Però no soles això, “tenim al jugador Ivan Esparza competint com a professional del raspall. A més, tenim jugadors federats competint a molt bon nivell a la modalitat de raspall. També tenim una parella competint a una nova modalitat de pilota anomenada màdel”, al que s’ha de sumar el suport del consistori ontinyentí, “gràcies a ell hem comptat amb una programació de partides de campionats professionals al nostre trinquet. Així que podem dir que estem en un moment satisfactori i amb possibilitats de seguir millorant”, destaquen. Eixa bona salut de la pilota valenciana local s’ha vist tocada per la crisi de la Covid-19, pel que l’objectiu del Club Pilota Valenciana Ontinyent és el present. Pel que fa a l’escola, complint amb les mesures de seguretat establides, han començat les classes, primer al frontó del Poliesportiu i ara, amb el pas a la Fase 2, en el trinquet, i en això “estem centrats i esperem poder augmentar el nombre d’alumnes entrenant al mateix temps”, al que afegeixen “i si ens deixen competir als campionats, participarem”.

Quan es va decretar l’Estat d’Alarma els cadets del club estaven jugant els JECV de raspall, “i els quedaven tres jornades més per a la fase final si es classificaven. Per altra banda estàvem a punt de començar el campionat de raspall primavera-estiu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida a les categories benjamí, aleví, infantil i cadet”, expliquen. Aquestes competicions, amb la incertesa del moment actual, “no sabem si es podran celebrar o finalitzar les que ja estaven en marxa”.
El confinament no ha sigut excusa per parar la pilota. El club ha realitzat entrenaments, vídeos didàctics, masterclass, ha contactat amb jugadors professionals perquè donaren ànims als alumnes… L’impuls que ha agafat aquest esport a la ciutat no pot frenar-se.

FOTO: Alumnes de l’escola amb jugadors professionals dues setmanes abans del confinament.