fbpx

La precampanya electoral arranca amb força en Ontinyent

Categories Política

El principals representants polítics de la coalicció a la valenciana formada per Compromís-Podem-EU, per una banda, i del PSPV-PSOE, per un altra, han elegit Ontinyent per posar inici a la precampanya electoral.

Més de 500 persones d’Ontinyent i la comarca van omplir l’acte central de la coalició “A la valenciana”, presentat per la regidora de Compromís Sílvia Urenya que es va celebrar al Teatre Echegaray aquest dimarts. La regidora ontinyentina va obrir l’acte  per sonar pas a Ricardo Sixto, candidat al Congrés (EUPV), que va reivindicar la necessitat de “lluitar per recuperar tots els drets socials i laborals perduts” així com “recuperar la potència de la indústria amb treballs de qualitat”. Per la seua banda, Àngela Ballester, número 2 al Congrés (Podemos) va incidir en “recuperar les institucions per a la gent i acabar amb els privilegis d’uns pocs que acaben amb els drets de la majoria”. Seguidament, en paraules de Joan Baldoví, cap de llista al Congrés per València, “sumem per multiplicar. Per demostrar que ‘A la valenciana’ és més que un nom, és una nova manera de fer les coses amb capacitat de diàleg i acord”. Finalment, la Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, fou l’encarregada de tancar l’acte. En la seua intervenció va afirmar que “cal completar el canvi que els valencians i valencianes vam iniciar el 24 de maig a les urnes, quan vam dir prou i vam tirar la indecència i la corrupció de les institucions”.

Ja el dimecres, l’Assemblea Oberta Socialista a Ontinyent va omplir el parc Mestre Ferrero, on l’alcalde i president de la Diputació, Jorge Rodríguez junt el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, i la número u de la llista per València, Ana Botella, han defensat sense fissures la candidatura de Pedro Sánchez a la Moncloa. Jorge Rodríguez afirmava que el país “viu un moment històric molt difícil en què la falta d’acords ens ha portat a repetir eleccions. Els polítics hem de reflexionar i entendre la política com un espai de convivència”. Per la seua banda, el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha deixat molt clar que és “socialista de tota la vida” i s’ha mostrat molest amb els que ara volen ocupar aquest espai de la socialdemocràcia, en clara referència a Pablo Iglesias i Podemos. Finalment, la número u del PSOE per València, Ana Botella, ha demanat el compromís de la societat en el moment tan difícil pel qual travessa la política espanyola.

error: