fbpx

La regidora Katty Ushiña vol implicar Ontinyent per ajudar els equatorians

Categories Societat

Un terratrémol de magnitud 7,8 en l’escala Richter va arrasar el dissabte a la nit gran part de l’Equador. Almenys 272 persones han mort i 2.500 han resultat ferides. D’altres romanen sota els enderrocs.

Aquesta catàstrofe ha fet que la regidora de Cooperació de l’Ajuntamient d’Ontinyent, Katty Ushiña, es vulga bolcar amb els seus paisans equatorians. Per això, aquest dijous es reunirà de forma extraordinària el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat d’Ontinyent per a, mitjançant el Fons d’Emergència, aprovar que la partida destinada a catàstrofes, com ja es fera l’any passat amb els afectats per terratrémol de Nepal, vaja dirigida als equatorians afectats pel terratrémol. La quantia que s’aprovarà estarà al voltant dels 4.000 euros, la mateixa que es va destinar als nepalesos.

A l’esmentada reunió es definirà a què anirà destinada l’ajuda, però segons apunta Ushiña, “tot dependrà del projecte que ens presenten les ONG, que són les encarregades d’articular l’ajuda”. En un primer moment, es pensa que vaja destinada a aliments no peribles, nos obstant, “dependrà de les necessitats que tinga el país”, afegeix la regidora, qui junt un altra compatriota d’Alacant són les dos úniques equatorianes en gestionar carteres municipals.

Katty Ushiña va nàixer a Quito i esva  marxar del país tenia deu anys amb els pares i germans, ja que la crisi econòmica d’Equador ofegava a moltes famílies. La seua destinació va ser Ontinyent. Ara Katty, qui fa 15 anys que viu a la capital de la Vall d’Albaida, i com una ontinyentina més, viu amb “consternació” el succeït al seu país d’origen. Allà encara té familiars i amics que per fortuna el terratrémol no els ha afectat directament, ja que “viuen a la zona interior del país i el terratrémol ha afectat sobre tot a la zona de la costa”, assenyala Katty.

A més d’açò, des de l’Associació d’Equatorians a Ontinyent també es projecta donar suport al seu país, però de moment estan a l’espera del que es diga des del Consolat d’Ecuador a Espanya.

error: