fbpx

L’Agrupació fa vibrar al Teatre Echegaray

El primer dels concerts del Mig Any Fester va fer vibrar al Teatre Echegaray, un auditori ple de gom a gom, disposat a deixar-se dur per la música festera. L’Agrupació Musical d’Ontinyent va ser la formació protagonista del concert, la qual va retre homenatge al director Enrique Alborch, que va ser director de l’Agrupació durant 7 anys.

Alborch no va ser l’únic en dirigir a aquesta formació. A la segona part del concert va prendre la batuta l’actual director de l’Agrupació, Juan Daniel Jover, qui va viure un dels seus últims concerts com a director d’aquesta banda. Moments molt emotius que es van viure amb intensitat tant dalt com baix de l’escenari, amb un públic bolcat amb l’Agrupació.

El concert de Mig Any de l’Agrupació Musical d’Ontinyent va estar marcat, també, per l’estrena de tres peces que s’han incorporat al patrimoni musical de les festes de Moros i Cristians. Tres obres que es van convertir en tres regals per a quatre càrrecs de les festes del 2018. El primer a rebre la seua pròpia marxa cristiana va ser el 1r Tro dels CreuatsRamón Gramage Gandia. Aquest càrrec va rebre una doble sorpresa, ja que la marxa ha estat composta per un íntim amic d’ell, l’ontinyentí Jaume Blai Santonja, qui va dirigir a l’Agrupació en l’estrena de ‘La llegenda d’En Ragra‘. Un regal de la Penya La Paella, a la qual pertany Ramón Gramage.

Els següents en rebre la sorpresa van ser l’Ambaixador i el Banderer dels Moros MarinosMiguel Ángel Fita i Gonzalo Revert. ‘Tughra‘ és una marxa mora composta per Saül Gómez i Soler i és un regal de les parelles d’aquests moros marinosIsandra i Sara.

L’últim en rebre la seua pròpia composició va ser el Capità Cristià dels Almogàvers, Manuel Penadés, a qui la seua Penya El Tropel li va regalar un pasdoble dianer, ‘Cor i llança’, compost pel contestà Francisco Valor Llorenç.

El concert de l’Agrupació Musical d’Ontinyent del Mig Any es va poder veure en directe a través del Facebook de El Periòdic d’Ontinyent. El pròxim diumenge serà el torn de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, que es podrà seguir a través de la mateixa xarxa d’aquest mitjà a partir de les 11.15 hores.