fbpx

L’alumnat del CEIP Elías Tormo d’Albaida estrenarà aules noves el pròxim curs

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde d’Albaida, Josep Albert, han recepcionat les obres ja acabades de la primera fase de la reforma i ampliació del CEIP Elías Tormo, que han consistit en la rehabilitació integral de l’aulari de Primària, la construcció d’un nou aulari d’Infantil i també un menjador dotat amb cuina pròpia amb capacitat per a 350 alumnes en dos torns. Aquesta actuació, junt amb els treballs d’adequació i ampliació del CEIP Covalta, que ja estan en marxa, formen part de la inversió de 6,6 milions d’euros de la Conselleria d’Educació en Albaida en obres del pla Edificant gestionades per l’Ajuntament.

El director general d’Infraestructures Educatives ha agraït a l’Ajuntament d’Albaida la seua implicació en el pla Edificant: “Albaida és un exemple del bon funcionament d’Edificant, de la suma d’esforços per millorar de manera ràpida i eficaç la xarxa de centres educatius públics, com es pot comprovar en la important ampliació i reforma del CEIP Elías Tormo que ja s’ha portat a terme”.

Víctor Garcia ha explicat que “ara es procedirà a netejar les noves instal·lacions i a col·locar els nous equipaments per a deixar-ho tot a punt aquest mes de juny perquè, així, l’Ajuntament i la comunitat educativa puguen planificar el trasllat de les aules prefabricades provisionals al renovat CEIP Elías Tormo amb l’objectiu que tot estiga preparat perquè els més de 230 alumnes d’aquesta escola estrenen les noves aules i el menjador el pròxim setembre amb l’inici del curs”.

El director general ha aprofitat la visita a Albaida per a confirmar a l’Ajuntament que la Conselleria “invertirà aquest estiu uns 60.000 euros en obres de reposició i reforç de les llindes de les façanes de l’IES Josep Segrelles d’Albaida, que començaran una vegada acaben les classes”. A més, Garcia ha avançat que Educació i l’Ajuntament ja estan treballant en la tramitació d’una nova delegació d’Edificant “per a renovar i ampliar l’institut Josep Segrelles, amb la qual cosa els tres centres públics d’Albaida es beneficiaran del pla de la Conselleria per a modernitzar les infraestructures educatives i que, amb els 6,6 milions ja assignats, també està generant 165 llocs de treball en la construcció”.

L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, per la seua banda, ha mostrat la seua satisfacció “per com ha quedat el CEIP Elías Tormo, que passa d’unes instal·lacions molt deficitàries a un centre de referència per al país, i demostra que les coses es poden fer bé quan es governa amb compromís per la ciutadania”. “Ara encarem les obres del Covalta amb la mateixa empenta i il·lusió”, subratlla Albert, que insisteix en el fet que la inversió de la Conselleria d’Educació en el municipi “és la inversió pública més gran en anys a la nostra ciutat”.

Una escola referent en sostenibilitat i eficiència energètica

La reforma integral del CEIP Elías Tormo, en què la inversió de la Conselleria és de 4,8 milions d’euros, converteix aquest centre educatiu en una infraestructura referent en climatització eficient i sostenibilitat energètica, ja que incorpora la instal·lació de sistemes d’alta eficiència i plaques fotovoltaiques que ajuden a reduir costos ambientals i econòmics.

El nou aulari d’Infantil d’aquesta escola disposa de sis unitats de 3 a 5 anys, lavabos accessibles des de l’aula i amb una prolongació exterior en forma de pati particular de cada classe i totes les dependències docents necessàries.

L’ampliació també permet al centre disposar d’una aula de psicomotricitat. L’edifici principal de l’escola s’ha rehabilitat de manera integral, ja que només s’ha conservat l’estructura i la façana i tota la resta s’ha fet de nou. A més, s’ha instal·lat un ascensor per a garantir l’accessibilitat, i s’han ampliat el menjador i la cuina amb l’objectiu d’atendre fins a 350 alumnes en dos torns.

Les millores també han inclòs la renovació de tota la il·luminació i de la xarxa elèctrica, així com de la calefacció i la instal·lació d’una nova caldera d’alta eficiència energètica. L’edifici té climatització i un sistema de renovació d’aire. També s’han renovat les finestres. Amb tot això, junt amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, es millorarà la sostenibilitat energètica del centre.

Durant la segona fase de l’actuació es construirà un gimnàs de 160 m² dotat de trinquet, galotxeta i frontó i dues pistes esportives a l’aire lliure.

Al CEIP Covalta s’ampliaran les dependències docents d’Infantil i es construirà un gimnàs nou. A més, també s’ampliaran el menjador i la cuina, es milloraran les aules de Primària i es redistribuirà l’espai de l’edifici per a crear més banys i una aula d’Educació Especial. L’escola millorarà notablement l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor i també la seguretat amb la construcció d’una escala d’emergències.