fbpx

Les festes de Sant Agustí omplen Bocairent

Categories Comarques

Bocairent es troba de ple en la celebració de les Festes d’Estiu en honor a Sant Agustí. Així, les dansetes, un dels plats forts de la celebració, tindran el seu penúltim assaig, hui divendres 19 d’agost, que tindrà lloc a Banyeres de Mariola. Serà a partir del 23 d’agrost quan els dansaes guanyaran protagonisme. A partir d’aquesta jornada, i durant cinc nits, reviuran a la Plaça de l’Ajuntament la tradició, amb els vestits típics i els balls que passen de generació en generació.

Totes aquestes jornades de danses tindran una programació complementària al llarg del dia com cucanyes i corredors; la IX Carrera de la dona; XIX Eixida popular amb bicicleta i contacontes.

Cal assenyalar que entre dansetes i danses, el dia 22 d’agost, és una de les jornades fortes dins de les festes, ja que se celebra la Cavalcada. Una cita que trau al carrer, a partir de les 20.30 hores, als Cabolos de Bocairent, acompanyats pels xirimiters i tabaleters de Sant Agustí. A més hi participarà també el Ball de les Espases de Sueca. L’acte finalitzarà amb una gran traca de colors. Per la nit, a les 00.30 hores, tindrà lloc la gran nit de festa, amb l’orquestra Gravity.

Altra de les jornades destacades serà la del 28 d’agost, el dia gran dedicat a Sant Agustí. Els actes comencen a les 7.30 hores amb la gran Diana; de migdia se celebrarà la missa i tot seguit, es dispararà la Gran Mascletà. Per la vesprada, a les 18.30 hores tindrà lloc el XXIV Concert extraordinari ‘Sant Agustí Musical’, a càrrec de l’Ensemble Montcabrer. A les 20.30 hores s’iniciarà la Processó i, en acabar, es donarà pas a l’ofrena de flors, el cant dels Gojos i el bes de la relíquia. Les festes finalitzaran el dissabte 3 de setembre, a les 12 de la nit, amb el XXI Correfocs Festes a Sant Agustí, que començarà a la porta de l’Església.

Més informació sobre la programació d’actes ací.

error: