fbpx

Les nostres festes de moros i cristians s’expandeixen

Categories Sin categoría

Els carrers de Barcelona bategaran amb la música de Moros i Cristians la nit del proper dissabte 5 de març. Les ‘entraetes’ prendran el barri de Gràcia de la ciutat Comtal per proclamar als quatre vents una manifestació festiva i cultural pròpia dels valencians i que a Ontinyent constituiexen el punt àlgid dels festejos d’estiu.

En l’organització d’aquesta ‘exportació’ es troba un ontinyentí, el dolçainer Miquel Gironès, que de la mà d’entitats que treballen per divulgar la cultura valenciana -Casa de València i els festivals Tradicionàrius i Barnasants- faran possible un cap de setmana sencer de mostres populars d’ací, a la veïna Barcelona.

Es tracta de la primera vegada que es farà una iniciativa com aquestes, per això la idea és que es desfile de particular, sense els vestits tradicionals, i organitzats en dos bàndols moro i cristià. Aniran acompanyats per la banda del Prat de Llobregat i la xaranga de Casa València, reforçada amb músics valencians estudiants en l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), entre els quals es troben els ontinyentins Gustau Garcia i Miquel Sarrion, components també del grup musical Auxili.

Aquestes ‘entradetes’ tindran lloc a les 22.30 hores, i seran semblants a les nostres desfilades del Mig Any. Per la vesprada, a les 19.30 hores, tindrà lloc un concert a l’Auditori de Barcelona, sota el títol ‘De dolçaines, bandes i festa’. La particularitat d’aquesta cita musical és que participarà el dolçainer ontinyentí Miquel Gironès amb la banda municipal de Barcelona i el grup de dolçaina i tabal ‘Borumballa’.

“La idea de potenciar els Moros i Cristians a Barcelona naix perquè vaig viure sis anys allà per estudiar el superior de dolçaina, ja que ací no es pot, i treballant al mateix temps vaig dirigir el grup Borumballa. Els assajos no tenien un reflexe al carrer i d’ací va nàixer la idea de fer un concert de música festera. Una cosa va portar l’altra i finalment es farà sopar i ‘entraetes’ també”, explica Miquel Gironès.

La pretensió és donar continuïtat a aquesta proposta.

error: