fbpx

Les obres de Gomis de París i Londres, a un concert solidari

Categories Cultura

El Conservatori Professional de Música d’Ontinyent ha recuperat partitures de Josep Melcior Gomis ubicades a la British Library de Londres i a la Bibliothèque Nationale de France de París per al concert que tindrà lloc el pròxim dimecres a les 19.30 h, al Teatre Echegaray a càrrec d’alumnes del centre. L’audició tindrà un caràcter benèfic i el que es recapte anirà destinat a l’Associació per a la Defensa i Integració dels Malalts Mentals (ADIEM).

El concert del pròxim dimecres s’emmarca dins de la programació cultural que l’Ajuntament d’Ontinyent ha previst per commemorar l’Any Gomis que s’està portant a terme quan es compleixen 225 anys del seu naixement.

El valor afegit que aportarà el concert serà que s’interpretaran diverses obres del músic inèdites a Ontinyent i alguna mai estrenada a Espanya. Els 140 alumnes que hi participaran tindran com a objectiu repassar els diferents estils i etapes del músic.

Programa

En primer lloc, s’abordarà ‘el Gomis Militar’ amb la interpretació de la ‘Canción patriótica compuesta en celebridad de la marcha de los Diputados a las Cortes’ per a un conjunt de vent. Posteriorment serà el torn per a ‘El Gomis de Saló’ amb l’obra ‘Un navío, dos navios’ per a soprano i guitarra; ‘El curro marinero’ per a soprano, viola, guitarra i percussió; i ‘Bolero y Triana’ per a soprano i piano.

error: