fbpx

Després de la Vila, les raboses, ara, a l’avinguda Daniel Gil

Categories Notícies

Després de l’expectació que van crear les dues raboses que fa unes setmanes es passejaven pels voltants del Pont de Santa Maria, ara un exemplar d’aquesta espècie ha estat trobat per l’avinguda Daniel Gil. La fotografia la compartia un ciutadà en les seues xarxes socials on explica l’hora en la qual va ser capturada la imatge, les 6.30 hores.

Els interrogants al voltant de per què les raboses passegen pel nucli urbà d’Ontinyent no han tardat en aparéixer. Des del consistori explicaven que no existeix constància d’un fet similar, ni hi ha cap notícia d’antecedents. Les conjectures sobre les motivacions són múltiples i diverses. La que més adeptes ha anat guanyant és la de la cerca de menjar. Alguns especialistes en el nostre entorn ambiental que han estat consultats per aquest periòdic han declarat que “les raboses no tenen por, són atrevides i prou intel·ligents, si troben aliment en un lloc, solen tornar”.

En el cas de les raboses aparegudes pel Pont de Santa Maria “la proximitat del Carril i el barranc del Clariano és la clau. El barranc gran, des del Pou Clar fins al Pont Vell és un territori de raboses”. Però pot ser, la recerca d’aliment no és l’única clau “perquè actualment n’hi ha una gran població de conills, un dels aliments preferits de les raboses, per tant no es tractaria d’una situació de desesperació per fam”.

Aquest raonament per entendre la presència de raboses en la ciutat és vàlid per a la zona pròxima al Carril. Però, que hi ha de la rabosa que dilluns de matinada passejava per l’avinguda Daniel Gil? Sembla que aquests animals han trobat en el centre urbà un bon lloc on esplaiar-se.

La imatge de la rabosa ha estat presa per Javier Valls.

error: