fbpx

Les trobades D’Arrel reuniran prop de 500 participants a Ontinyent, amb grups com Blaumut i la Trocamba

Ontinyent serà la seu central de la sèptima edició de les trobades D’Arrel, una sèrie d’activitats lligades a les manifestacions populars i culturals de les comarques valencianes, que organitza l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. La programació ha sigut presentada hui a la plaça de Santo Domingo amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, l’alcalde de la localitat, Jorge Rodríguez i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez.

La trobada que començarà el pròxim 29 de maig al Teatre Principal de València s’estendrà fins al 10 de setembre amb l’acte de cloenda final a la localitat d’Algemesí. Enguany la ciutat d’Ontinyent cobra especial protagonisme i és que acollirà l’acte central d’aquestes trobades amb una jornada festiva que tindrà lloc el pròxim 30 de juliol. Per això, prop de 500 persones vinculades al folklore valencià —entre músics, dansadors, dolçainers, gegants, cabuts i filaes de moros i cristians— participaran en una cercavila, disposada a convertir Ontinyent en un aparador viu de les manifestacions festives de les terres valencianes. A més, la jornada comptarà amb les actuacions musicals del grup local la Trocamba Matanusca i els barcelonins Blaumut.

Com ha destacat Xavier Rius, “amb aquest acte la Diputació ha volgut sumar-se als actes commemoratius del 40 aniversari de l’Estatut d’Autonomia que està impulsant la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica”. Per la seua part, la consellera Rosa Pérez, manifestava: “Hem vingut a Ontinyent, on ja tenim el compromís que l’Ajuntament organitzarà actes que s’inseriran en la programació d’una commemoració que vol recordar el procés d’aprovació de la nostra norma constituent, i també parlar del present i el futur del nostre autogovern”. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, tenia paraules d’agraïment per a la consellera i el diputat “per vindre a Ontinyent hui i per fer possible que pugam viure una jornada com aquesta, a la que volem que se sume tota la comarca”.

La cercavila, acte central

Pel que fa al funcionament de l’itinerari, les distintes actuacions musicals i culturals estaran repartides per diferents punts de la localitat i serà la cercavila qui s’encarregarà d’arreplegar a tots els participants fins a la Plaça de la Coronació, on tindrà lloc la cloenda d’aquesta jornada festiva. En la presentació de la trobada d’Ontinyent també estaven presents el regidor de Cultura, Àlex Borrell, i la regidora de Festes, Àngels Muñoz.

Respecte al conjunt de la programació, les trobades tindran com a primera parada Petrés el pròxim 11 de juny, amb actuacions de diverses entitats del Camp de Morvedre, l’actuació de Pep Gimeno, Botifarra, i un correfoc a càrrec de la Diabòlica de Morvedre. Posteriorment a Xera, a la Plana d’Utiel-Requena, el 18 de juny actuaran, entre altres, Cantares Viejos, l’orquestra del pols i plectre de Xiva, i se celebrarà un correfoc a càrrec dels Dimonis de l’Avern.

A més a més, i en col·laboració amb la festa de la Magdalena, el 16 de juliol se celebraran diverses activitats a l’Olleria amb actuacions de les entitats culturals locals, un concert del grup Tardor, i es clourà la jornada amb un correfoc a càrrec dels Dimonis Correcagarneres.