fbpx

L’estany de Benarrai incorpora tortugues a la seua fauna

Categories Societat

L’estany del Passeig de Benarrai ha donat la benvinguda a sis nous habitants. Es tracta de tres parelles de tortugues autòctones que han sigut dipositades en aquesta badina d’un dels espais verds més populars de la nostra ciutat.

La solta d’aquestes tortugues ha estat presidida per la regidora de Sostenibilitat, Patrícia Folgueras, i ha comptat amb uns padrins d’honor: les xiquetes i xiquets d’Infantil de 5 anys del col·legi Carmelo Ripoll, el centre més pròxim al Passeig de Benarrai. Els alumnes coneixien als nous habitants de l’estany i eren ells els encarregats de deixar-les dins de l’aigua per què comencen la seua nova vida a Ontinyent.

En total s’han soltat tres parelles de tortugues de l’espècie Galápagos Leprosos que reben aquest nom per què, molt sovint, les seues cloques estan impregnades d’algues. Les tortugues han sigut facilitades per la Conselleria de Medi Ambient, que ha considerat l’estany de Benarrai idoni per a aquests animals. L’estany ha sigut adaptat i s’hi han col·locat plataformes perquè les tortugues puguen prendre el sol. Les noves inquilines viuen ara junt amb els ànecs i les granotes que conformen la fauna d’aquest espai natural.

Les sis noves tortugues han aplegat a Ontinyent en el Dia de la Biodiversitat, una commemoració que continua al llarg de la setmana amb una exposició al Campus universitari de la ciutat sobre Espècies Invasores i un conta contes, el divendres de vesprada, a les 19 hores, al mateix estany de Benarrai.

 

error: