fbpx

M.A. Orquín arranca amb la investigació de l’Idic15

Categories Societat

Després d’haver aconseguit els 123.000 euros necessaris per a finançar el projecte, el metge ontinyentí Miguel Ángel Orquín i el seu equip d’experts ja ha començat amb la investigació de l’Idic15. Es tracta del “projecte en el qual hem posat tota la nostra il·lusió i del que esperem poder traure conclusions que beneficien el coneixement d’aquesta malaltia rara”, assegura Orquín, impulsor d’un equip d’investigació multidisciplinari de la Universitat de València.

El projecte porta per nom “Cerca de biomarcadors moleculars i cel·lulars relacionat amb l’evolució d’una malaltia rara: estudi multidisciplinari en pacients espanyols amb síndrome Idic15” i en principi, col·laboraran en ell 30 famílies afectades per aquesta malaltia. Els resultats que s’obtinguen de les mostres es confrontaran amb els 30 controls que es realitzaran a 30 persones sense cap afectació. Els centres amb els quals es cooperarà són l’Hospital 12 d’Octubre de Madrid i l’Hospital Clínic de València.

M.A. Orquín arranca amb la investigació de l'Idic15 El Periòdic d'Ontinyent

Aquest projecte és un més en l’escala de reptes impossibles que continua ascendint Miguel Ángel Orquín, que s’ha donat a conéixer com un pare-coratge i que, a més, ha sigut el motor d’una campanya solidària en tota Espanya que va concloure amb la recaptació de 123.000 euros mitjançant la iniciativa ‘Una casa, una vida’, apadrinada pel televisiu Javier Cárdenas.

Orquín és l’impulsor d’aquest equip integrat per professors universitaris dels departaments de bioquímica i biologia molecular, pediatria i genètica.

error: