fbpx

Més de 100 Gegants i Cabets han omplert de gent la plaça Major d’Ontinyent

Amb el VII Aplec de Gegants i Cabets, Ontinyent ha posat aquest matí punt final al cap de setmana més intens referent a aquesta tradició. Durant els últims tres dies, ontinyentines i ontinyentins han tingut l’oportunitat de gaudir de tres esdeveniments distints, entre els quals es troben el III Aplec de Gegants i Cabets Ontinyentins, el I Aplec de Bestiaris i el VII Aplec de Gegants i Cabets.

Aquest divendres tenia lloc el primer dels tres actes, el III Aplec de Gegants i Cabets Ontinyentins. Aquest encontre, ajornat a causa de les prediccions meteorològiques de la passada setmana, va reunir més d’una vintena de col·legis locals participants.

Dissabte, seguint amb l’agenda programada per al cap de setmana, a les 18.00 hores es reunien a la plaça de la Concepció un total de deu col·lectius amb l’objectiu de mostrar a la capital valldalbaidina els seus característics bestiaris. L’espectacle va estar servit gràcies a les més de quinze figures entre les quals es trobava el Griu d’Artesa de Lleida, un animal mitològic que va llançar focs pirotècnics per a la sorpresa dels assistents.

Per últim, aquest matí, a partir de les 10.00 hores, la ciutat respirava l’ambient festiu que comportava el VII Aplec de Gegants i Cabets. Des de la plaça de la Concepció, i fent el seu recorregut pel carrer major, al voltant de 50 gegants i 65 cabets arribaven acompanyats del so dels tabals i les dolçaines a la façana de l’Ajuntament, on una plaça Major plena de gom a gom aprofitava per taral·lejar i aplaudir els balls representats.