fbpx

Més de 20 voluntaris protegeixen les serres de l’alt risc d’incendis

Categories Societat

El terme d’Ontinyent ja està sent vigilat pels més de 20 voluntaris que a hores d’ara formen part de la campanya municipal ‘Ontinyent contra el foc’. Des del dissabte 17 de juny, aquests ciutadans dediquen part del seu temps lliure, de forma totalment altruista, a treballar pel que el foc no aplegue a les serres del terme ontinyentí. Una vigilància que resulta molt necessària sobretot quan fa més d’ una setmana que estem en nivell alt o extrem per risc d’incendi a la capital de la Vall d’Albaida.

De moment, els torns de vigilància s’han organitzat en vesprades i nits, ja que “al matí no disposen de vehicle al ser utilitzat pels operaris de l’Ajuntament. Estem en tràmits per poder aconseguir un cotxe més i així, ampliar els torns també al matí. Però tot està en procés, no hi ha res tancat”, manifesta la regidora de Medi Ambient, Patrícia Folgueras.

‘Ontinyent contra el foc’ compleix enguany quatre anys i aquesta setmana, tenia lloc una trobada entre els voluntaris d’Ontinyent i els del projecte Mariola Verda. “Va ser un encontre molt profitós, ja que, els voluntaris d’ambdues propostes van compartir experiències i des de Mariola Verda, entitat que porta des de 1994 realitzant tasques de voluntariat ambiental, ens van animar a seguir treballant com ho estem fent”, destaca la regidora.

Més de 20 voluntaris protegeixen les serres de l'alt risc d'incendis El Periòdic d'Ontinyent

‘Ontinyent contra el foc’ està obert a tots aquells ciutadans que vulguen aportar el seu granet de sorra a la vigilància de les serres en els mesos d’estiu. Per aquest motiu, tots aquells que estiguen interessats a formar part poden inscriure’s a través de l’Oficina de Medi Ambient municipal o mitjançant la seua pàgina web.

 

error: