fbpx

Més del 50% dels atesos a Creu Roja són famílies locals

Categories Societat

La necessitat, la falta de recursos per poder abastir-se al llarg del mes, continua estant present en moltes cases ontinyentines. Així ho demostra Creu Roja Ontinyent, la qual atén a més de 250 famílies en l’actualitat, “30 més que l’any passat”, explica Inma Torró, de Creu Roja. D’aquestes unitats familiars, “més del 50% són locals. En l’últim any, el nombre de famílies ontinyentines i de la comarca que acudeixen a Creu Roja a la recerca d’aliments ha augmentat considerablement”, un fet que, per a l’ONG, “demostra que la situació econòmica no està canviant. Les famílies necessiten ajuda per a poder menjar per tant, el pitjor no ha passat”.

Aquestes declaracions tenien lloc en la recepció de la tercera fase d’aliments procedents de fons europeus per a les famílies més desfavorides. Entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana, aplegaven al magatzem de Creu Roja en el Parc Vicent Andrés Estellés quasi 21.000 kg d’aliments de primera necessitat, entre els quals es troben tomata de pot, lentilles, arròs, bajoquetes en conserva, fruita en almívar, galetes, pasta, crema en sobre, oli, tonyina, productes infantils i llet, sent aquest últim el producte amb major nombre de litres, més de 9.200. Amb aquesta recepció es dóna per finalitzada la fase d’aliments de l’any 2016.

Segons estimen des de Creu Roja, la primera fase de l’any 2017 s’espera entre els mesos de juny i juliol. Amb les 21 tones d’aliments ja emmagatzemades, Creu Roja disposarà al seu repartiment en les pròximes setmanes mitjançant un calendari i un ordre de torns.

Creu Roja treballa per cobrir les necessitats d’aquells que més ho necessiten però també, per donar les ferramentes necessàries perquè les persones puguen resoldre els seus problemes o millorar la seua vida per ells mateixos. Aquest és el cas del servei prestat per una assistenta social que imparteix tallers d’economia domèstica per donar nocions sobre com organitzar les despeses de casa o quins aliments ens poden donar més joc a l’hora de cuinar.

error: