fbpx

Més parades a la plaça de Baix i una zona de concerts al Mercat Medieval

Categories Societat

El renovat Mercat Medieval que l’any passat va canviar les seues dates d’agost per integrar-se amb nou format dins dels actes programats al Mig Any Fester, presentarà modificacions en l’edició que es posa en marxa demà, divendres i s’estendrà fins al diumenge 26 de febrer. La valoració i l’experiència del 2016 van obligar a introduir diversos canvis en quan a la distribució d’espais. La plaça Major tindrà menys ocupació “per l’inconvenient que es crea amb la desfilada del dissabte per la vesprada”. Les parades que es trauran d’aquest espai es reubicaran, fonamentalment, a la plaça de Baix que creixerà fins al solar de Tortosa i Delgado.

Precisament en aquesta part s’ha previst la creació d’una de les grans novetats d’enguany: la zona jove que estarà ocupada per un escenari on es succeiran els concerts dels grups locals Grupo Eñe, Nasanov i Shambala. “És una proposta per omplir l’impàs entre el dissabte vesprada i la nit, més enllà de la desfilada”, apunta la regidora Sayo Gandia. D’altra banda la reordenació de l’oferta del Mercat Medieval també afectarà la plaça de l’Església perquè també s’ha decidit lliurar l’espai central de la Vila i no col·locar parades en aquesta zona.

Per últim altra de les variacions respecte a l’edició anterior serà que no n’hi haurà estands d’empreses que treballen per als Moros i Cristians. Per contra, es potenciarà la presència dels productors locals i comarcals vinculats a l’agricultura i l’artesania.

PREGÓ A LA PLAÇA DE BAIX

Un dels punts forts del Mercat Medieval serà el Pregó, que enguany estarà a càrrec de l’ontinyentí Juanan Alcaraz. A les 20 hores de demà, divendres, el pregoner eixirà al balcó de la Societat de Festers en la façana de la plaça de Baix per proclamar el seu escrit. “L’únic que puc avançar és que el pregó l’he escrit amb molta estima”, confessa Alcaraz. El pregoner reconeix que el càrrec li va vindre “per sorpresa. Sense esperar-ho” i a les portes d’un dels dies més importants en la seua llarga trajectòria festera tan sols li queda desitjar “que l’oratge acompanye”.

 

error: